پنومونی پنوموکوکی می تواند یک بیماری جدی باشد و با گذر از 50 سالگی شایع می شود. یک بیماری باکتریایی است که علت آن باکتری استرپتوکوکوس پنومونیه است، که می تواند در 70% از جمعیت سالم در حلق حمل شود. تخمین زده شده که پنومونی پنوموکوکی مسؤول 302000 مورد بستری سالانه در ایالات متحده است.
پنومونی پنوموکوکی جدی است. علائم آن می تواند شدید باشد، به سرعت ظهور می کند و برخی علائم نظیر سرفه و خستگی می تواند هفته ها تا ماه ها به دراز بیانجامد.
اگر 50 ساله یا مسن تر هستید، معرض خطر ابتلا به پنومونی پنوموکوکی هستید.
اگر 50 ساله یا مسن تر هستید، واکسیناسیون بهترین راه جهت محافظت شما از پنومونی پنوموکوکی می باشد. برای اطلاع از اینکه آیا استفاده از واکسن برای شما مناسب است از پزشک خود سوال کنید.
Prevenar13 واکسنی تایید شده برای استفاده در افراد 50 ساله و مسن تر به منظور پیشگیری از ابتلا به پنومونی پنوموکوکی و بیماری های مهاجم ناشی از 13 نوع باکتری استرپتوکوکوس پنومونیه می باشد.
به دلیل اینکه Prevenar13 به صورت تزریقی تجویز می گردد، رایج ترین عوارض جانبی گزارش شده در محل تزریق بوده که شامل: قرمزی، تورم، درد در ناحیه تزریق با محدودیت در حرکت بازو است. برخی از استفاده کنندگان عوارض جانبی عمومی گزارش کرده اند که شامل: خستگی، سردرد، دردعضلانی، دردمفاصل، کاهش اشتها، لرز و بثورات جلدی است.
Prevenar13 را نباید به افراد با تاریخچه واکنش شدید آلرژیک به هر یک از ترکیبات Prevenar13 یا هر واکسن محتوی توکسوئید دیفتری تجویز نمود.
بیماری های پنوموکوکی شامل بیماریهاست که شاید برای شما آشنا باشد، از این بیماری ها می توان به مننژیت (عفونت پرده اطراف مغز و طناب نخاعی)، باکتریمی (عفونت خون)، اووتیت میانی (عفونت گوش میانی)و پنومونی (ذات الریه) اشاره کرد.
"بیماری پنوموکوکی مهاجم" نامی است که به عفونت های حاد ناشی از باکتری پنوموکوک اطلاق می شود. این عفونتها شامل باکتریمی (عفونت خون) و مننژیت پنوموکوکی (عفونت پرده اطراف مغز و طناب نخاعی) می شود. بیماری پنوموکوکی مهاجم در کودکان کم سن و سال می تواند بسیار جدی و حتی در مواردی مهلک باشد.
مننژیت پنوموکوکی یکی از انواع جدی و خطرناک بیماری پنوموکوکی مهاجم می باشد. این بیماری می تواند موجب آسیب مغزی و از دست رفتن شنوایی شود و حتی گاهی اوقات مهلک باشد.
بیماری پنوموکوکی مهاجم واگیردار است. کودک شما می تواند با بودن در کنار سایر کودکان در معرض عامل بیماری قرار گیرد. باکتری پنوموکوک می تواند از طریق هوا انتقال یابد و به وسیله تماس نزدیک یا عطسه، سرفه یا حتی تنفس و صحبت کردن پخش شود. دانستن این نکته حائز اهمیت است که اغلب افراد بدون اینکه بیمار باشند ناقل پنوموکوک هستند.
آنتی بیوتیک ها می توانند به منظور درمان عفونت ها به کار گرفته شوند، اما استفاده از آن ها به صورت مکرر یا به شکل نادرست می تواند باعث عدم کارکرد مناسب آن ها شود. دانستن این مطلب برای والدین مهم است که درمان برخی انواع باکتری پنوموکوک با استفاده از آنتی بیوتیک های رایج مشکل است.
بهترین راه جهت محافظت از کودک شما دریافت واکسن Prevenar13 میباشد. در این رابطه با پزشک کودک خود مشورت نمایید.
بیماری پنوموکوکی مهاجم یک خطر برای کودکان زیر 5 سال به حساب می آید و کودکان زیر 2 سال بیشتر در معرض خطر می باشند. کودکانی که تحت مراقبت های دسته جمعی (مهدکودک ها) هستند 2 تا 4 برابر بیشتر در معرض خطر این باکتری هستند. بیماری پنوموکوکی مهاجم واگیردار بوده و می تواند از راه سرفه یا عطسه از فردی به فرد دیگر منتقل شود. برخی از مردم می توانند بدون اینکه خودشان بیمار باشند ناقل باکتری پنوموکوک باشند.
بله داروخانه های هلال احمر مراکز استان موجود دارند . در صورت موجود نبودن لطفا به شماره ای که در قسمت تماس با ما ذکر شده تماس بگیرید.